Składniki:
4 jajka
łyżka cukru pudru
1/4 kubka mąki
masło klarowane do smażenia
odrobina zwykłego cukru
szczypta cynamonu
rodzynki
sok z połówki pomarańczy
prażone płatki migdałowe
Rodzynki zalałam sokiem z pomarańczy. Gotowałam, aż odparował cały płyn. Białka ubiłam mikserem z łyżką cukru pudru. Zamieniłam mikser na rózgę i dodawałam, po jednym, żółtku. Przesianą mąkę delikatnie połączyłam, też rózgą, z masą białkową. Przelałm masę na rozgrzaną patelnię z masłem, a kiedy spód był złocisty, oddzialałam łopatką mniejsze kawłaki i przewracałam na drugą stronę. Posypałam cukrem i cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny :)