Składniki na 4 porcje:
4 jajka "zerówki"
5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
1 łyżka ricotty
1 łyżka jogurtu greckiego
sól morska
rzeżucha
szczypior
łyżka parmezanu
Przygotować 4 naczynia do mini tart. Cztery plastry szynki przekroić wzdłuż. Jeden na cztery części. Dwoma, przeciętymi wzdłuż, plastrami wyłożyć boki naczyń, na dno położyć jeden z czterech przeciętych w poprzek. Wymieszać ricottę z jogurtem i odrobiną soli. Rozsmarować po łyżeczce na dnie. Teraz rzeżucha, a na nią jajko (uważać, żeby żółtko się nie rozlało). Posypać parmezanem i wstawić na 15 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny :)