Składniki:
1 bardzo dojrzałe awokado
pół twarogu, półtłustego
łyżka soku z cytryny
łyżeczka pasty chili (u mnie z pieczonych, ostrych papryczek i oliwy)
2 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej mięty
1 łyżka posiekanych pistacji
(dorośli sypią pół łyżeczki soli)
Wszystkie składniki zgnieść widelcem. Schłodzić. Podać ze świeżą grahamką.
świetna pasta!
OdpowiedzUsuńAż poczułam zapach tej świeżej grahamki! ;-D Jeśli awokado ma być bardzo dojrzałe, a w domu mamy akurat takie 'mniej dojrzałe' ;-) warto wiedzieć, że wystarczy ponakłuwać je widelcem i włożyć do mikrofalówki na 90 sekund przy maksymalnej mocy. Co prawda awokado nie będzie tak smaczne jak naturalnie dojrzałe - więc jesli ktoś lubi podgryzac samo awokado, to nie polecam, ale idealnie nada się do sałatek, kanapek i past. ;-)
OdpowiedzUsuńcenne rady, dziękuję bardzo :)
UsuńNie ma za co! :-) Porada w zamian za fajny przepis. ;-)
Usuń