Nietypowe placki czy nietypowe gofry?
Składniki na 8 gofrów:
300 g startych, na drobnej tarce, ale nie tej typowej, ziemniaków
100 g pszennej mąki
2 jajka
1 białko
łyżka cukru
płaska łyżeczka soli
pół szklanki maślanki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka posiekanego kopru
czubata łyżka stopionego masła
olej rzepakowy do smarowania gofrownicy
Ziemniaki bardzo mocno odcisnęłam z wody. Wszystkie składniki połączyłam rózgą. Na końcu dodałam odciśniętą masę ziemniaczaną. Smażyłam na rumiano w gofrownicy wysmarowanej olejem rzepakowym.
300 g startych, na drobnej tarce, ale nie tej typowej, ziemniaków
100 g pszennej mąki
2 jajka
1 białko
łyżka cukru
płaska łyżeczka soli
pół szklanki maślanki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka posiekanego kopru
czubata łyżka stopionego masła
olej rzepakowy do smarowania gofrownicy
Ziemniaki bardzo mocno odcisnęłam z wody. Wszystkie składniki połączyłam rózgą. Na końcu dodałam odciśniętą masę ziemniaczaną. Smażyłam na rumiano w gofrownicy wysmarowanej olejem rzepakowym.
ziemniaczane? oooo, brzmi ciekawie! bardzo!
OdpowiedzUsuńziemniaczane??? wow super :D
OdpowiedzUsuńOryginalne! koniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńchcę z Tobą zamieszkać i codziennie próbować tych cudownych dań! :((
OdpowiedzUsuńznasz adres :)
Usuń