Składniki:
2 tortille
5 pomidorków koktajlowych, w ćwiartki
1 mała cebulka, w cieniutkie plasterki
kilka gałązek szczypiorku, drobno pokrojonych
łyżeczka majonezu
ćwierć łyżeczki musztardy angielskiej
świeżo zmielony pieprz
sól morska
pół łyżeczki masła
piekarnik
patelnia grillowa
patelnia żeliwna (może być inna, ale bez drewnianych ozdób)
Rozgrzać grzałkę grilla w piekarniku (3) i patelnię grillową. Roztrzepać jajka z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Na maśle poddusić, krótko, cebulkę, dodać ćwiartki pomidorków, zwiększyć maksymalnie temperaturę i smażyć razem dwie minuty. Zmniejszyć ogień, wlać masę jajeczną i piec omlet, aż zetnie się spód. Wstawić patelnię pod grzałkę w piekarniku i piec 3 minuty, aż masa będzie puszysta i stała.
Na suchej, grillowej, patelni podgrzać placki tortilli. Gotowego omleta podzielić na dwie części, przełożyć na gorący placek i zwinąć wrapa, przekroić na 3 lub 2 części i zajadać
* do zdjęcia wykorzystałam okładkę nowego KUKBUKA
Mmmm! Ale pysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuń