Ciasto jest przepyszne. To wszystko co mam do powiedzenia ;) Można je wzbogacić orzechami i kremem. I w takiej wersji pojawi się przed następnymi Świętami ;)
Składniki:
4 dobrze ubite szklanki marchewki (6 sporych sztuk)
5 jajek
2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
3/4 szklanki oleju słonecznikowego (można użyć ulubionego)
1 szklanka cukru trzcinowego
1/3 szklanki miodu lipowego
2 łyżeczki sody
szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki świeżo mielonych goździków
1/2 łyżeczki świeżo zmielonych ziaren ziela angielskiego
A jakie to ciasto jest w srodku? Bo mi po 50 min jest w srodku mokre i papkowate... pieke dalej :(
OdpowiedzUsuńjest wilgotne I utrzymuję tę wilgoć nastepnego dnia :) nie wiem czy jesteś tą samą osobą, która pyta mnie na fb o to ciasto, ale jeśli zmiksowałaś wszystko w termomixie to powinnaś zastosowac inny czas pieczenia, jaki nie wiem, bo nie używam :(
Usuń