piątek, 25 marca 2016

Orzechowe kluseczki z twarogu. BLW

Kapsel, uśmiechnij się!
Do klusek? Mamuś, stać Cię na więcej...

Składniki:
1 kostka półtłustego twarogu (220 g)
4 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich/nerkowca/laskowych/ziemnych
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
1 całe jajko
1 białko
1 łyżka syropu klonowego
szczypta cynamonu
ziarenka z połowy laski wanilii
Twaróg zetrzeć na drobnej tarce i połączyć z pozostałymi składnikami. Można też wszystko zmiksować w malakserze lub blenderem. Zagotować wodę, zmniejszyć ogień i kłaść łyżeczką zgrabne kluseczki. Gotować do wypłynięcia. Podać z syropem klonowym lub jagodami i śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)