sobota, 7 października 2017

Tatar ze śledzia, inny niż wszystkie

Suszony pomidor, a uszlachetnił klasycznego tatara o nowy, niecodzienny smak. Że nie wspomnę o chlebowej kruszonce, której chrupkość dodała podniebnych wrażeń. 

Składniki:
3 płaty matjasa, w grubszą kostkę

2 ogórki kiszone, obrane ze skórki, w kostkę
1 cebulka, w kostkę
4 suszone pomidory, w kostkę
2 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka franuskiej musztardy
świeżo mielony pieprz
kruszonka:
2 piętki żytniego chleba
gałązka rozmarynu
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju lnianego
Wymieszać składniki tatara i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Zmiksować chleb z rozmarynem, czosnkiem i olejem. Smażyć na suchej patelni aż będzie chrupka.
Na talerzu rozsypać kruszonkę i ułożyć tatara


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)