wtorek, 22 grudnia 2015

Yorkshire pudding z czerwoną fasolą i tuńczykiem. BLW

Składniki na 9 porcji:
4 jajka (wbite do wysokiego kubka)
mleko (tyle, ile jajek)
mąka (tyle, ile mleka)

szczypta soli
Jajka rozbić z mlekiem, dodać mąkę, sól i dokładnie połączyć. W tym czasie wysmarować formę do mufinek oliwą lub klarowanym masłem. Rozgrzać piekarnik wraz z formą do 240 stopni. Wlać do każdego 3/4 ciasta i piec około 20 minut (zmniejszyć temp do 230 stopni)
Wyjąć, przestudzić i wypełnić farszem.
Farsz:
pół puszki czerwonej fasoli
2 laski białego tuńczyka (lub wędzonej ryby)
1 czerwona cebulka, w drobną kostkę
2 garstki kiełek rzodkiewki
czubata łyżka jogurtu naturalnego
80 g startego cheddara
1 łyżka natki pietruszki
4 pikle, miodowe, z Lidla, w kostkę
Wszystko wymieszać. Doprawić kilkoma kroplami soku z cytryny i świeżo mielonym pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)