wtorek, 6 stycznia 2015

Królewska owsianka


Królewska, bo nasza ulubiona i możemy ją jeść nawet w Święta. Właściwie to jest kilka takich królewskich. Niech będzie, że ta jest Królewska numer 1 ;)

Składniki na dwie porcje:
pół szklanki płatków owsianych

szklanka wody 
1 jabłko, bez skóry, starte na grubej tarce
1 banan, w kostkę
1 łyżeczka miodu lipowego
1 łyżka masła migdałowego
do posypania rodzynki i prażony sezam
Płatki zalać wodą i całkowicie rozgotować ze szczyptą soli. Na suchej patelni uprażyć jabłko, pod koniec dodać banana. Owoce powinny się lekko rozpadać. Połączyć z masą owsianą, dodać miód, masło migdałowe i zajadać, nawet codziennie 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)