czwartek, 19 listopada 2015

Tosty z opiekacza z jajecznicą, salami, cheddarem i oliwkami

Składniki:
6 jajek
łyżeczka masła, do smażenia
6 plastrów salami
6 plastrów sera cheddar
kilka czarnych oliwek
masło do posmarowania kromek
opcjonalnie szczypior, natka pietruszki (ja niestety nie miałam)
12 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego
Na patelni rozgrzać masło i usmażyć jajka (można z dodatkami). Poczekać, aż ostygną i ułożyć po łyżce na 6 kromkach posmarowanych masłem. Na jajkach ułożyć plastry salami, pokrojone w paski, plastry sera i posypać pokrojonymi oliwkami. Przykryć posmarowaną masłem kromką i opiekać, aż poczujemy zapach sera. Można podać z domowym keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)