wtorek, 1 kwietnia 2014

Pasta do chleba. Z kiełbasy krakowskiej, jajek i zielonego groszku.

Konkretnie, ale nie ciężko. Na świeżym, pachnącym chlebie. Na grzance lub wyjadana łyżeczką... Pasta do chleba, która zaspokoi głód i smak. Czy ciekawość? 
350 g kiełbasy krakowskiej z indyka, może być inna, ulubiona 
3 ugotowane jajka
pół puszki, odsączonego z zalewy, zielonego groszku
czubata łyżka majonezu
cebula
sól i pieprz
płaska łyżeczka musztardy Dijon
dwie łyżki natki pietruszki
Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa wraz z cebulą. Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z majonezem, natką i przyprawami. Na końcu dodać groszek. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)