poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Śniadanie. Zapiekane koszyczki z szynki szwarcwaldzkiej, z jajkiem i rzeżuchą.

Składniki na 4 porcje:
4 jajka "zerówki"
5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
1 łyżka ricotty
1 łyżka jogurtu greckiego
sól morska
rzeżucha
szczypior
łyżka parmezanu

Przygotować 4 naczynia do mini tart. Cztery plastry szynki przekroić wzdłuż. Jeden na cztery części. Dwoma, przeciętymi wzdłuż, plastrami wyłożyć boki naczyń, na dno położyć jeden z czterech przeciętych w poprzek. Wymieszać ricottę z jogurtem i odrobiną soli. Rozsmarować po łyżeczce na dnie. Teraz rzeżucha, a na nią jajko (uważać, żeby żółtko się nie rozlało). Posypać parmezanem i wstawić na 15 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)