czwartek, 20 lutego 2014

Grzanka z pastą z czerwonej fasoli, boczkiem z domowej wędzarni i jajkiem po benedyktyńsku

Składniki na 2 grzanki:
pół puszki czerwonej fasoli
1 ząbek czosnku
łyżka czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę
pół łyżeczki morskiej soli
świeżo zmielony pieprz
pół łyżeczki kuminu (opcjonalnie)
łyżka parmezanu (opcjonalnie)
4 plastry wędzonego boczku
2 jajka
Fasolę odsączyć i zmiksować w blenderze razem z solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać cebulę, parmezan i odstawić na 15 minut. Boczek zgrillować na patelni lub pod grzałką w piekarniku. Kromki razowego chleba posmarować pastą, podpiec kilka minut w piekarniku, położyć plastry boczku i zwieńczyć jajkiem (może być też sadzone) w koszulce. Sposób przygotowania tutaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)