wtorek, 23 czerwca 2015

Miętowa sałatka, na ciepło, z cytrynową doradą. BLW

Składniki:
2 dorady
sok z połówki cytryny
na sałatkę:
pół brokuła
400 g bobu
10 malutkich, młodych ziemniaków
50 g posiekanych, uprażonych pistacji
1 łyżka bułki tartej
czubata łyżka masła
garść posiekanej mięty
Ryby wyfiletować. Zamarynować w soku z cytryny i zostawić, w lodówce, na 2 godziny. Ziemniaki wyszorować i ugotować. Bób zalać zimną wodą i gotować 3 minuty. Przełożyć do lodowatej wody i odcedzić. Obrać z łupinek. Brokuła ugotować 3 minuty i odsączyć na sitku. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą i pistacje. Po chwili dołożyć bób i ziemniaki, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać brokuła i miętę. W tym czasie upiec doradę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za odwiedziny :)