niedziela, 31 sierpnia 2014

Cukinia, ricotta, chorizo i pomidorki koktajlowe. Omelette czy frittata?

Składniki:
4 jajka
pół cukinii, w ćwiartki
1 cebula, w piórka
pół łyżki masła
1 czubata łyżka ricotty
6 pomidorków koktajlowych
3 plastry kiełbasy chorizo
sól
Na maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i zwiększyć ogień. Rozgrzać grzałkę piekarnika, średnia moc. W miseczce wymieszać jajka z ricottą i solą. Masę wylać na warzywa i smażyć, nie mieszając, minutę. Ułożyć przekrojone na pół pomidorki, chorizo i wstawić na najwyższą półkę do piekarnika. Piec 4 minuty, aż masa się zetnie i zacznie się puszyć. 
Codzienne inspiracje na fejsbuku.

1 komentarz:

dziękuję za odwiedziny :)