Może być śniadaniem, przekąską, deserem. Sami zdecydujcie, o której porze dnia będziecie mieli ochotę na zapiekane musli :)
Składniki:
2 szklanki musli z suszonymi owocami (miałam gotową mieszankę z suszonymi bananami, wiśniamib, rodzynkami, jabłkami i skórkami cytrusów)
1 i 1/3 szklanki soku z wyciśniętych pomarańczy
1 łyżka zmielonego siemienia
1 łyżka surowego kakao
2 łyżki syropu klonowego lub erytrolu
1 banan (połowa rozgnieciona, połowa w plastrach)
1 czubata łyżka miękkiego oleju kokosowego extra virgin
pół łyżeczki cynamonu
Musli zalać sokiem i poczekać, aż nasiąkną. Dodać pozostałe składniki, w tym rozgniecionego banana i dokładnie wymieszać. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę, wcisnąć plastry banana i piec 30 minut. Ostudzić i pokroić równe porcje.
1 łyżka zmielonego siemienia
1 łyżka surowego kakao
2 łyżki syropu klonowego lub erytrolu
1 banan (połowa rozgnieciona, połowa w plastrach)
1 czubata łyżka miękkiego oleju kokosowego extra virgin
pół łyżeczki cynamonu
Musli zalać sokiem i poczekać, aż nasiąkną. Dodać pozostałe składniki, w tym rozgniecionego banana i dokładnie wymieszać. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę, wcisnąć plastry banana i piec 30 minut. Ostudzić i pokroić równe porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny :)