Pokrojone dodaję do zupy, miksuję i mieszam z dodatkiem cieciorki czy soczewicy na pasztet, robię zwykłą sałatkę warzywną. Tym razem dodałam oliwki, korniszony i kiełki rzodkiewki. Połączyłam delikatnym sosem jogurtowym i dodałam porwanego indyka. Lekka, sycąca sałatka była zwieńczeniem bardzo kulinarnego dnia.
Składniki:
1 duża marchew, z bulionu
1 pietruszka, z bulionu
ćwiartka selera, z bulionu
1 polędwiczka z indyka (lub z innego drobiu), z bulionu
10 czarnych oliwek
8 malutkich korniszonów
małe opakowanie kiełków rzodkiewki
sos jogurtowy z cytryną, wyciśniętym, malutkim, ząbkiem czosnku i natką pietruszki
1 polędwiczka z indyka (lub z innego drobiu), z bulionu
10 czarnych oliwek
8 malutkich korniszonów
małe opakowanie kiełków rzodkiewki
sos jogurtowy z cytryną, wyciśniętym, malutkim, ząbkiem czosnku i natką pietruszki
Wszystkie warzywa pokroić (marchew I pietruszkę można ściąć obieraczką do warzyw). Oliwki pokroić w plasterki, korniszony w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sosem. Podac z porwanym indykiem I kiełkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za odwiedziny :)