piątek, 9 października 2015

Orzechowa owsianka z bananami. Prościej być nie może. BLW

Trzy składniki wystarczą, żeby się nacieszyć zwykłą owsianką o niezwykłym smaku.
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych, bezglutenowych
4 szklanki wody
3 banany
3 czubate łyżki masła orzechowego
Płatki zalać wodą I gotowac, aż zrobią się kleiste. W miseczce rozgnieść banana dodać dwie czubate łyżki owsianki, czubata łyżkę masła orzechowego I dokładnie połaczyć. Wręczyć dziecku łyżeczkę albo dwie I patrzec z przyjemnością jak znika w małym brzuszku potężna porcja zdrowia :)


12 komentarzy:

  1. niby prosto, ale i równie smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ciepłe banany w owsiance,mam je co drugi dzień w niej oczywiście ze szczypta kokosa 😊😍

    OdpowiedzUsuń
  3. Też uwielbiam takie połączenie na śniadanie, tyle że u mnie wszystko oddzielnie: owsianka z różnych płatków, na to trochę masła orzechowego i pokrojony banan. I dosypuję cynamon ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rewelacja, pyszne połączenie (placki Elvisa też często robimy :) ).

    OdpowiedzUsuń
  5. A masło orzechowe sama robisz? Jest słone?

    OdpowiedzUsuń
  6. jeśli sama, nie dodaję soli; w kupnych jest sól

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, pytam, bo nie podajesz w przepisach blw soli. Do tej pory robiłam sama ze słonych orzeszków, spróbuję zrobić bez soli, tylko czy będzie tak smakować? ;)

      Usuń
    2. nie podaję, bo jej nie uzywam :)

      Usuń

dziękuję za odwiedziny :)