Trzy składniki wystarczą, żeby się nacieszyć zwykłą owsianką o niezwykłym smaku.
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych, bezglutenowych
4 szklanki wody
3 banany
3 czubate łyżki masła orzechowego
Płatki zalać wodą I gotowac, aż zrobią się kleiste. W miseczce rozgnieść banana dodać dwie czubate łyżki owsianki, czubata łyżkę masła orzechowego I dokładnie połaczyć. Wręczyć dziecku łyżeczkę albo dwie I patrzec z przyjemnością jak znika w małym brzuszku potężna porcja zdrowia :)
niby prosto, ale i równie smacznie :)
OdpowiedzUsuńbardzo, bardzo, bardzo smacznie :)
UsuńUwielbiam ciepłe banany w owsiance,mam je co drugi dzień w niej oczywiście ze szczypta kokosa 😊😍
OdpowiedzUsuńno wiadomo, że bez kokosa nie zasiadasz do stołu ;)
UsuńTeż uwielbiam takie połączenie na śniadanie, tyle że u mnie wszystko oddzielnie: owsianka z różnych płatków, na to trochę masła orzechowego i pokrojony banan. I dosypuję cynamon ;)
OdpowiedzUsuńteż sobie tak zrobię :)
UsuńRewelacja, pyszne połączenie (placki Elvisa też często robimy :) ).
OdpowiedzUsuńdziękuję że ze mną gotujesz :)
UsuńA masło orzechowe sama robisz? Jest słone?
OdpowiedzUsuńjeśli sama, nie dodaję soli; w kupnych jest sól
OdpowiedzUsuńDzięki, pytam, bo nie podajesz w przepisach blw soli. Do tej pory robiłam sama ze słonych orzeszków, spróbuję zrobić bez soli, tylko czy będzie tak smakować? ;)
Usuńnie podaję, bo jej nie uzywam :)
Usuń